Rapport från kalvmärkningen

Kallt, blött, blåsigt och dygnvill! Dagar och nätter flyter ihop i en enda stor massa och det enda som man går efter är vädret och vad man ska äta när det är paus, å äter man inte så sover man. Just nu är det vinterstassen som gäller, dubbla underställ, dunjacka med regnkläder över, vintermössa och handskar. Men det är bara att gilla läget och ge sig ut. Å när man väl fått i sig lite mat, sovit nån timme å fått på sig alla kläder så är jag så tacksam över mitt arv och min familj.
Igår fick vi nämligen en ny familjemedlem i klanen Renhuvud. En liten prinsesa föddes och jag är numer även aehtj-aahka (farmor). Vilken otrolig lycka och igår grät jag av lycka för mitt barnbarn och av sorg över att min aehtjie inte var med i vår enorma lycka. Klart han ler från sin himmel, men saknar att dela glädjen med honom. Vet hur rörd och lycklig han varit.
Nä nu måste jag klä mig å inta min possition i kikarhagen, medans ni andra sussar gott i era sängar. Å tänk på att om nu tycker det är en dålig sommar så är det iaf bra för renkalvarna. Kram